hunglasx

Pre Early Access
  • Posts

    178
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hunglasx

  1. Doğru söylüyorsun bir çoğuna katılıyorum . Ama şu an Alpha tabi oyun zaman içerisinde bir çok ekleme doğal olarak yapılacaktır . Oyunu bu haliyle oynadığımızda zaten belirli bir zaman sonra kısır bir döngünün içine giriyoruz dediğin gibi ve ölümü beklemeye başlıyorsun . Yine de bence diğer zombi veya fantastik senaryolara sahip survival oyunlarından bana daha çok keyif veren bir oyun olarak buluyorum The Long Dark'ı . İnşallah doğru ve gerekli olan geliştirmelerle aksamadan düzenli bir biçimde ve kaliteli ilerleyerek beklenen potansiyele layık olur .

    yapımcı ekibin düşüncesi herhalde tam aksine oyunun sıkmamasını istemeleriydi gibi. zira don't starve gibi bir oyuna baktığınızda sağlam bir şekilde düzeni kurduğunuz vakit ölmeniz çok zor oluyordu. yeni gelen dlc ile bunu bir nebze olsun düzelttiler (her mevsim sonu gelen bosslar vesaire) ancak the long dark'ta herhangi bir yaratık olmadığı için bu dengeyi tutturabilmek biraz daha zor.

    dediğiniz gibi döngü kurulabilse bu sefer yine sıkıcı bir hal alacaktı. her şeyimiz hazır olduğu için tek derdimiz kurtlar olacaktı. ki düzeni de oturttuysak eğer mermi craftlayarak falan onları da hallederdik yahut işaret fişeği kullanarak uzaklaştırırdık. yani belirli bir düzen olmaması aslında daha iyi ama şuan ki alpha sürümünde bu pek düzgün değil. ikisi arasındaki dengeyi iyi oturtmaları lazım. bu kadar kaliteli ve yüksek potansiyelli bir oyunun birkaç seçim yüzünden çöp olmasını istemem açıkçası. survival oyunlarında bir tek don't starve'ı severdim, şimdi ise the long dark'ı da ekledim yanına. umarım yapımcı ekip en doğrusu seçip yapar. hele hele story modunu keşke yeniden oynanabilir yapsalar. her girdiğimizde farklı olaylar yaşansa falan oyunun oynanma süresi artardı.

  2. Her oynamaya bir şey öğreniyoruz. Mesela bu dediğim hataları yapmazsanız uzun yaşarsınız. 20. günde öldüm maalesef. Toplamda 10 tane fişek vardı. 5 tanesini ıskaladım. Hep aceleci davranmam yüzünden. 5 geyik demek duruma göre 5-7 gün arası fazla yaşamak demek. Hatta baltayı yok etmeseydim yine bu süre uzayacaktı. Önemli ve ince detayla bunlar. En son var gücümle gizli yeri aradım fakat bulamadım. Dedikleri gibi random çıkıyor haritada. Belli başlı bir yeri yok o bölgenin. Orayı bulsaydım 5 fişek daha çıkacaktı diye tahmin ediyorum. :)

    rdJ2RB.png

    hocam tebrikler valla, ben şuan 14. gündeyim (veya 13 tam emin değilim) ve 5 mermim var. carter hydro dam'e gittim ve şansıma kurt çıkmadı. rahatça lootladım orayı. şimdi kapının önündeki geyikleri öldürüp 20'yi zorlamak istiyorum. ilk oynayışımda 2 gün yapmıştım, ikinci oynayışımda bir anda iki hafta dayanınca mutlu olmadım değil açıkçası ^^

    100 gün yapan eleman var forumda, steam global leaderboards'ta ise 150 gün yaşayan var. nasıl yapıyorlar aklım almıyor... kaynaklar bitince daha nasıl yemek buluyor bu adamlar?