Crashes and other Weird Issues


Recommended Posts

Hey everyone,

With our U5 test Branch out viewtopic.php?f=57&t=4917

We'd ask that if you have had any previous issues such as crashing while transitioning zones, loading the game, not able to enter interiors, upside down screens, Black screens, and any other weird behavior that is preventing you from playing the game. Could you grab the Unity 5 Test build we released and see if these issues are still causing a problem?

If you are still getting these type of issues please post it here with any info on what may have changed since the Unity 4 Build and the Unity 5 build, or if it is still the same between the two. As usual Screenshots and Debug logs are extremely helpful and the specs you are running on your computer.

Also things to check for, updated drivers for computer hardware and any potential hardware issues you may be having resolved before trying the game.

Jeremy

Link to comment
Share on other sites

With the Unity 5 Build officially out I'd ask the same as I did above. If you were experiencing any major issues prior to this update, please check and see if they are still present. If you are good to go let me know, if not also let me know. I have a bunch of bugs on my list that were about Black screens, Upside Down Screens, Crashing while Exiting Interiors, crashing While entering Interiors, Crashing While Transitioning between regions, and even just random crashes.

I would like to close out as many of these as possible if they are indeed fixed, I've replied to threads and emails that I received regarding this, but to anyone who didn't make a thread or email me and were getting any issues along these lines or anything crazy weird and it doesn't happen anymore would be good to know. Or if it does still happen also good to know, because then we can fix it knowing that Unity 5 didn't fix it.

Jeremy

Link to comment
Share on other sites

I notice the tree shadows were acting a bit strange, sort of like what the roads were doing before. they seem to be buried in the snow in some places and does what the snow was doing on the roads, just not as bad.

You guys got the lighting frickin perfect! I fell in love all over again when I launched this build.. Can't say enough about the lighting as the over all look has dramatically improved. It looks really really good right now on my IPS.

The animals are acting more like real now as well. I was stoked at the improvement with hunting and the interactions with them in easy mode. Now if we can get some verity in the harder modes with how they act it will make them more playable for all. If they are full they tend not to bother you, on the prowl watch out. Things like that.. Many different actions depending on their hunger level and pack size would be nice as it would change the dynamic of the game making it unpredictable if you can't read the behavior they are exhibiting at the time.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

As I enter Ravine or the cave behind the Hydro dam the game always crashes. After entering the Cave it saved and now when I load it crashes right then and there. I have no idea why and I'm not the only one with this problem. I checked my computer and all systems are a go. My CPU runs at 12%-!8% while I play the game. I feel cheated and this has ruined the game for me. I would like to avoid this feeling for other gamers. Hope you can find out why. Don't waste a good game.

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 7/18/2015, 18:38:27

Machine name: PER-VIEWS-PC

Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.150525-0603)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Dell Inc.

System Model: Inspiron 3847

BIOS: BIOS Date: 04/03/14 15:32:12 Ver: 04.06.05

Processor: Intel® Core i7-4790 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz

Memory: 16384MB RAM

Available OS Memory: 16300MB RAM

Page File: 3131MB used, 29468MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

User DPI Setting: Using System DPI

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

---------------

Display Devices

---------------

Card name: Intel® HD Graphics 4600

Manufacturer: Intel Corporation

Chip type: Intel® HD Graphics Family

DAC type: Internal

Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_0412&SUBSYS_06221028&REV_06

Display Memory: 1696 MB

Dedicated Memory: 64 MB

Shared Memory: 1632 MB

Current Mode: 1360 x 768 (32 bit) (60Hz)

Monitor Name: Generic PnP Monitor

Monitor Model: ELEFW195

Monitor Id: ELE0000

Native Mode: 1360 x 768(p) (60.015Hz)

Output Type: HD15

Driver Name: igdumdim64.dll,igd10iumd64.dll,igd10iumd64.dll,igdumdim32,igd10iumd32,igd10iumd32

Driver File Version: 10.18.0010.3412 (English)

Driver Version: 10.18.10.3412

DDI Version: 11

Driver Model: WDDM 1.1

Driver Attributes: Final Retail

Driver Date/Size: 1/22/2014 17:51:34, 19380224 bytes

WHQL Logo'd: Yes

WHQL Date Stamp:

Device Identifier: {D7B78E66-4752-11CF-CC7E-2826BBC2C735}

Vendor ID: 0x8086

Device ID: 0x0412

SubSys ID: 0x06221028

Revision ID: 0x0006

Driver Strong Name: oem66.inf:IntelGfx.NTamd64.6.1:iHSWD_w7:10.18.10.3412:pci\ven_8086&dev_0412

Rank Of Driver: 00E62001

Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeWMV9_C ModeVC1_C

D3D9 Overlay: Supported

DXVA-HD: Supported

DDraw Status: Enabled

D3D Status: Enabled

AGP Status: Enabled

Link to comment
Share on other sites

As I enter Ravine or the cave behind the Hydro dam the game always crashes. I have no idea why and I'm not the only one with this problem. I checked my computer and all systems are a go. My CPU runs at 14% while I play the game. I feel cheated and this has ruined the game for me. I would like to avoid this feeling for other gamers.

I might be wrong, but it looks like you're only running an integrated graphic chip, so it's quite possible it simply isn't able to handle the newer default DirectX 11 version.

Have you tried running it in DirectX 9 mode?

In Steam interface, click on "LIBRARY".

In games list, right click on "The Long Dark".

Choose "Properties"

Click "SET LAUNCH OPTIONS..."

Paste into text box "-force-d3d9" without the quotes

Click "OK".

Click "CLOSE".

Link to comment
Share on other sites

I might be wrong, but it looks like you're only running an integrated graphic chip, so it's quite possible it simply isn't able to handle the newer default DirectX 11 version.

Have you tried running it in DirectX 9 mode?

In Steam interface, click on "LIBRARY".

In games list, right click on "The Long Dark".

Choose "Properties"

Click "SET LAUNCH OPTIONS..."

Paste into text box "-force-d3d9" without the quotes

Click "OK".

Click "CLOSE".

I just tried it and it loaded the cave but then crashed again. I can still hear the sound and even do things like open the backpack but sound is all I get. All I see is my desktop but are unable to do anything. The game is running but the visuals crash.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.