Episode Four is Unplayable with Missing Assets


Recommended Posts

Hello! I was really, really excited when Episode Four came out, but I wasn't able to play it until today. Everything was fine until I left Blackrock. After that, there have been lost of missing assets. I've been able to walk off cliffs and float, there are fantom objects (I assume trees?), there is a huge lack of trees, the crashed bus isn't there, etc... Attached are some screenshots [http//%26quot%3Bhttps]. I am on MacOS Monterey (this also happens on Big Sur). I have verified my game files, albeit to no avail. This is Cyberpunk 2077 bad, but I suspect this is just me.

Here are my launch options (required, or else I get horrible problems with lots of colorful dots).
 

-force-glcore42 -force-clamped -window-mode exclusive

This seems to happen on all difficulties. It is worth noting, that from within Blackrock, you can see that the outside has all of the assets loaded correctly (see some of the final pictures). However, when I exit, they disappear. I also have to load when I exit Blackrock, but not when I enter.

 

Thanks!

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.23 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.29 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.38 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.56.58 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.57.53 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.57.58 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.44.34 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.06 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.11 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.19 PM.png

Link to post
Share on other sites

   I have the same issue, asked around everywhere, even here on the forums, no one bothers to answer. I sent a report to Hinterland and I'm waiting for their reply. And the issue here is not Blackrock exclusive, every region is broken, at least thats how things are on my end

Link to post
Share on other sites

Maybe try re-downloading the game or waiting for patch notes. There are a lot of back-end issues that are causing people problems right now, we can just hope they'll sort it out soon. I, myself, had my character fall through the world only to snap back to where he'd fallen from. What weird, never had that before!

Link to post
Share on other sites

I went from being able to play with full metal support in both montery and Big Sur to having to force OpenGL and having all sorts of graphics issues 

uninstalled game, tried new saves, etc, etc

sent reports, hopefully things improve. I hate having to boot windows just to play 

Link to post
Share on other sites


Same thing. 
Have played a few hours. 
It's funny you run constantly against invisible trees. 
You can also see how the wolves are loaded into the game. 
unfortunately the beautiful landscape is lost. 
and paths can only be walked with courage because they are invisible. 
I haven't dared to load my old games so far.
hope the problem is solved with update.

 

I have already reinstalled it. no improvement

Edited by Bernd
Link to post
Share on other sites
On 10/10/2021 at 2:40 PM, milobanks said:

Hello! I was really, really excited when Episode Four came out, but I wasn't able to play it until today. Everything was fine until I left Blackrock. After that, there have been lost of missing assets. I've been able to walk off cliffs and float, there are fantom objects (I assume trees?), there is a huge lack of trees, the crashed bus isn't there, etc... Attached are some screenshots [http//%26quot%3Bhttps]. I am on MacOS Monterey (this also happens on Big Sur). I have verified my game files, albeit to no avail. This is Cyberpunk 2077 bad, but I suspect this is just me.

Here are my launch options (required, or else I get horrible problems with lots of colorful dots).
 


-force-glcore42 -force-clamped -window-mode exclusive

This seems to happen on all difficulties. It is worth noting, that from within Blackrock, you can see that the outside has all of the assets loaded correctly (see some of the final pictures). However, when I exit, they disappear. I also have to load when I exit Blackrock, but not when I enter.

 

Thanks!

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.23 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.29 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.55.38 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.56.58 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.57.53 PM.png

Screen Shot 2021-10-09 at 2.57.58 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.44.34 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.06 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.11 PM.png

Screen Shot 2021-10-10 at 2.45.19 PM.png

Hi there -- sorry to hear you're experiencing this issue. We are working on a number of bugs following the Episode Four release, but in the meantime, you can try forcing OpenGL to help resolve this issue. More info here:    

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now