Oyun hakkında genel görüşler ve taktikler.


SurvivorBurdasi

Recommended Posts

arkadaşlar oyunu yaklaşık 1 aydır oynuyorum 2. zorluk seviyesinde

maximum 85 gün ayakta kalabildim.

ekşide bir abimiz 477 gün kalmış.

şimdi siz neler yapıyorsunuz? genel taktikleriniz neler. Ben oyunun bize sunduğu sıralamada gidiyorum ilk haritada başlayıp 5 6 gün içinde heryere girip çıkmış oluyorum.( baraj hariç!!!!!!) Sonra tren rayından diğer haritaya geciyorum. Orası verimli de bir yer daha tamamen bittiremeden öldüm hep. tavşan adası var orda sürekli kapan ile tavşan avlayıp geçiriyordum günlerimi. şimdi yeni güncelleme ile tekrar oturdum. 7 günde ilk harita bitti fakat bu sefer orda tüfeği bulamadım. Bu yüzden baraja girdim. ve malsef ordaki kurt demicem ona o bir canavar. yine haşamat etti beni. geldim buraya size sorayım dedim.

kurtlara ne yapıyorsunuz? Yeni güncelleme ile bizimle aynı hızda koştuklarından. kitlendiği zaman kitleniyo . birde balık tutan yerlerde balık tutarken vs dadandıkları oluyo. asla gitmiyorlar. Ve cidden risk. çünkü bazen ok boğşup kaçırabilmekle beraber bazen ne oluyorsa canım yüzde yüzdeyken 1 sn de öldürüyor. o kadar çaba boşa gidiyor. Sizin fikirlerinizi deneyimlerinizi merak ediyorum

Link to comment
Share on other sites

Şimdi, hunglasx'ı gerek burada yaptığı güzel işlerle, çabasıyla gerek de ekşisozlukte - reklam alınır ;) - tanıtmaya uğraşmasıyla takdir ediyorum. Koca Türkiye'de şu güzelim oyunu tek başına sırtlamaya çalışıyor. Takdirlerimi iletiyorum. SurvivorBurdasi'na da kesinlikle hak veriyorum oyunda çoğu şey değişti farklı başlık açmak gerekiyor fikrine katılıyorum ama 50 kişinin girip de bir kişinin yazmamasına kim ne yapabilir ? Yapılanlar yapılıyor diye düşünüyorum.

Oyunun taktiği kesinlikle tüfeği bulmak. Tüfek varsa uygarlık var, tokluk var, sıkıntısız günler var. Ye iç yat. Dışarıya çıkmaya bile gerek yok. Önemli olan sadece tüfeği bulup akıllıca kullanmak. Akıllıca kullanmak kısmına değineceğim.

Bunun ardından ateş yakmak geliyor. Ateş yakma konusunda balta mükemmel bir araç. Araç ki şöyle. Balta olduğunda sınırsız sayıda tutuşturucu ya da sert odun alabiliyorsun. Sadece dışarı çıkıp kapının önünde durman yeterli. Bulduğun odunları stok yapman gerekiyor. 1 hafta götürecek kadar bi stok gerekiyor. Ardından tekrar çıkıp alacaksın. Baltanın körelmemesi için mutlaka tamir etmen lazım. Yani bir eve girdiysen ve baltan varsa - hele ki tüfeğin varsa zaten o evden çıkma - mutlaka stok yap. Suyunu da stokla. Odununu da. Yemeğini de.

Ateş yakma olayını ise ilk ateşten sonra üzerine hep ilave odunlarla ateşi devam ettir. Ateş biraz da şans işi. Bazen yüzde 80'deyken dahi yakma şansın, yanmayabiliyor ateş. Ne diyorduk, ateşi bir sefer yak ama 3 saat gidecek şekilde. Bu sırada bulduğun etleri pişir, karını erit, suyunu kaynat. Bak keyfine.

Tüfeği akıllıca kullanmak nedir ? Tüfek sendeyse zaten ölmen biraz zor. Oyunun başında tüfek ara. Olabilecek yerlere git. Tüfeği aldıktan sonra çekilin lan yanımdan diyerek koşmaya başla. Kendine güvenli bir ev bul. Tüfeği çıkar, her ihtimale karşı tüfekle beraber git. Kıyılardan köşelerden ama boş yere bir kurt saldırısında merminden olma.

Tüfeği buldun ve eve de girdin. Acıkmış durumdasın. İlk başta envanterinde ıvır zıvır varsa, domuz eti, energy bar falan, onlarla açlığını bastır. Ardından dışarı çıkıp ölü bir geyik aramaya başla. Bulamadığında umudunu kaybetme. Elindeki seçeneklerin fazla silahın olduğu zaman. Şöyle ki ; Bir taşta iki kuş vurmak istiyorsan, geyik ve kurdun olduğu yerde geyiği oyuna getir. Kurda doğru kovala. Kurt geyiği gördüğü anda kilitleniyor zaten. Takibini yap ve kurt geyiği indirdiği anda sen de kurdu indir. İkisinin de etini, derisini, bağırsağını kap. Ya da baktın kurt ve geyik yok, sadece kurt var ve et stoğun tükendi, yapman gereken kurdu üzerine çekmek. Evin yakınlarında kurt var mı ona bak. Kurt varsa kurdu kışkırt, sana doğru gelmesini sağla, eve en yakın yerde dur ve kurdu indir. Derisi gerisi senindir. 3 - 4 gün götürür seni. Bu da olmadı ve artık yapacak hiç bir şey yok, dışarı çık ve geyik avla. Bu en risklisi çünkü vuramayabilirsin. Geyik kurt gibi sana saldıran ya da kedi gibi sev beni diye sana doğru gelen bir karaktere sahip değil. Bunu yaptığımda bende moraller sıfır. O gün karnım doysa dahi bilirim karakterim üzgün, karakterim mermiyi boşa harcadı, mutsuz, keyifsiz, içtiği kahveden dahi keyif almıyor, anca kalori. Kalori mutluluk getirmiyor be.

Kurtlardan kaçmanın bir diğer yolu da, daha doğrusu korkutmanın, işaret fişeğini yak ve kurdun üzerine at. Kaçarken çıkarttıkları ses bir kutu domuz etine değer.

Bilmiyorum yardımcı olabildim mi, benimki biraz daha düzenli hayat, çamaşırlar katlı, yerler silinmiş bir 4 kişilik aile modunda oldu.

Saygılar efem.

Link to comment
Share on other sites

çok güzel yazmışsın.

işaret fişeği olayını yapıyordum zaten. benim olay kapışma sırasında sanırım yüzde 50 şansımız var değilmi? yani bana 4 kere kurt saldırdı hepsindede ben dövdüm kurt bana sıkıntı değil diyen yoktur herhalde.

bunun haricinde ben sıkılıyorum. aynı yerde kalamıyorum. ateşi dediğiniz şekilde kullanıyorum. 5 litre suyum hep olur bitene kadar.

fakat mesela siz nasıl bir yemek olayına giriyorsunuzki 3 4 gün hiç çıkmadan kalabiliyorsunuz.

ben kurt öldürmüş olsam 4 kg etim olsa 1 tam gün anca yetiyo sanırım. canavar gibi açıkıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cidden artık sinir hastası oldum. 28 yaşımdayım. Sinirden ağlıcam. Gözyaşlarım klavyeye düşerse diye ağlamıyorum. Sinirlenmemin nedeni hep 50 70 arası günde ölüyor olmam. Ki daha yeni ısınmış düzenimi oturmuş oluyorum. En son başıam ilginç olarak şöyle birşey geldi. İlk haritadan başladım o hinter denen evdede gözetleme kullesindede gölün çevresindeki evin arkasındada camp ofis yolunda da silah çıkmadı. Bu dediklerimden birinde muhakak buluyordum. İlk haritada heryeri ama heryeri gezdim. Birtek baraj hariç.Neden girmediğimi biliyorsunuzdur:)

Geçtim ikinci haritaya. Ama benim asıl amacım 3. haritada kurt derisinden montumu alıp 2. haritada evleri talan etmekti. Sadece silah için . 2. Haritamızdada tavşan adasına onun yakınındaki 2 balıkçı kulubesine ve yine gözetleme kullesine çıktım. Buralardada silah çıkmadı.

3. Haritaya tamamen silahsız geyik derisinden bot ve tavşan derisinden eldivenimi yaptım. Leşler ile

. Bu alt katta bodrum olan evin yatağının altında nihayet tüfeği buldum. Ve bu zamana kadar biriktirdiğim mermi sayısı 31 di. Düşünebilioymusunuz. 31. genelde en fazla 20 görmüştüm. Zaten 21 gün oyunda avlanamdan leş ve hazır gıdalarla ilerledim. balık dahi tutmadım.

Tüfek ile dışarı çıktığım ilk gün 22. gün 3 kurt öldürsem yetiyo mont için.

Yüklerimi boşaltın 17 18 kg çantam . baktım kurt geyiği yiyor. Kurtu öldürsem kafadan toplamda 10 15 kg et harika olacak derken. Kurtu vurdum . Kurt kaçtı ben kovaladım. İlk defa deli dana gibi kovaladım. Duruyo yakınlaşınca ben o kaçıyordu artık. Gün intikam günüydü. Derken ani bir fırtına. Sadece o siste biraz kurdun kuyruğu gözüküyo ben ise peşinde. 1 MERMİ HARCAMIŞIM ALICAM ONU kafaya koydum.

Sonra kurt kayboldu. Bende kayboldum. Hav asoğuk donma başladı. Sis olduğu için rastgele gittim . Önüme bir mağara çıktı. Mecburdum girdim. Ateşimi yaktım. Sonra mağaranın sahibi geldi.

ve hikayemiz bitti:(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Abi bir kere oyunda sinirimi bozan şey görüş açımız diğer fpslere göre daha düşük yani ben yerde sürünüyormuşuz gibi hissettim açıkçası..

Ve bir de oyunda bir şekilde bir son olmalı

boy konusu zaten yabancılar tarafından da bolca dile getirilen bir konu. yapımcılar ise henüz bir şey demedi bu konu hakkında.

şuan oyun alpha olduğu için zaten sadece sandbox modu var. sandbox modunda amaç kalabildiğiniz kadar hayatta kalabilmek. hikaye modu yani bir son içeren modu oyun tam sürüme geçtiğinde gelecek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.