Ontwikkelaarsdagboek: augustus 2018


Luciën
 Share

Recommended Posts

Zoals het een Nederlandse poot van het Hinterlandforum betaamt, mag de vertaling van het ontwikkelaarsdagboek van @Raphael van Lierop niet ontbreken. Vanaf heden probeer ik zo snel mogelijk een (hopelijk) lekker leesbare vertaling van het origineel te plaatsen. Als iemand anders zich geroepen voelt, voel je vrij! Bij deze alvast de eerste voorzet, een dappere eerste poging.

====

Hallo dolende vrienden!

De dag waarvan je wist dat-ie komen zou is eindelijk aangebroken!

AFLEVERING DRIE IS AANSTONDS!!!

Na een lange periode van wachten op berichtgeving over de volgende episode in het verhaal van The Long Dark, kan ik jullie met veel vreugde mededelen dat het derde deel van de avonturen van Will Mackenzie en Astrid Greenwood zal worden uitgebracht in december 2018. Tegelijkertijd zullen Afleveringen 1 en 2 in een geheel nieuw jasje worden gestoken. Daarmee brengen we een geheel vernieuwde beleving van het meeslepende verhaal "WINTERSTILTE", waarin je aan de hand van Wills en Astrids avonturen zal worden meegezogen in het duizelingwekkende duister van The Long Dark.

5b608814a4651_Deselationpoint_whales7-2.thumb.jpg.42994383c2caf9a63e09342fc54b5f60.jpg

Komende maanden zullen we telkens een tipje van de sluier oplichten van Aflevering 3. Om je alvast een idee te geven: in deze derde aflevering speel je als dr. Astrid Greenwood. We beginnen haar vertelling in de nasleep van de gebeurtenissen in de stad Milton, zoals je die hebt beleefd vanuit Mackenzies perspectief in Aflevering 1. Je ontmoet nog ongeziene overlevers, verkent nieuw terrein en zal meer te weten komen over de gebeurtenissen vóór èn na de Eerste Flikkering, die Great Bear Island (en mogelijk zelfs de rest van de planeet) als het ware heeft ondergedompeld in het lange, lange duister.

HERUITGAVE AFLEVERINGEN 1 & 2 (“REDUX”)

Gelijktijdig met Aflevering 3 brengen we je zoals gezegd nieuwe, herbewerkte versies van afleveringen 1 en 2, waaraan we afgelopen jaar flink hebben gesleuteld. Zo hebben we een steviger fundament willen bouwen voor Aflevering 3 en de nog resterende twee delen van dit feuilleton. In het eerdere ontwikkelaarsdagboek van februari dit jaar (in het Engels) vertelde ik al iets meer over het hoe en waarom van deze nieuwe aanpak. Het werk aan deze nieuwe versie omvat ondermeer:

 • Een flexibeler opzet van de missies, waarbij het lineaire karakter van sommige missies wordt teruggebracht; in deze herstructurering zijn de neventaken ook meegenomen - hierdoor is een groter deel van het spelaanbod niet langer verplichte kost
 • Een volledig speelbare openingsscène voor Aflevering 1
 • Alle dialogen van niet-speelbare personages zijn volledig gesproken en geanimeerd, waarbij de manier van animeren volledig is vernieuwd
 • Alle dialogen en verhalende scènes worden gepresenteerd vanuit de eerste persoon, waarbij bediening voor de speler grondig is herzien
 • Nieuwe wendingen in het verhaal, met een nieuwe tegenspeler
 • Hoewel het verhaal in grote lijnen hetzelfde is gebleven, is zowat elke passage, dialoog en elk missie-onderdeel gewijzigd, waarbij ongeveer tachtig procent van de dialogen is herschreven om dit mogelijk te maken
 • Laten vervallen van het systeem waarin je het vertrouwen van personages moest winnen, omdat de eerste twee afleveringen daardoor teveel aanvoelden als een potje apporteren (we willen dit systeem wel op later moment terug laten komen in het spel)
 • Een geheel herziene versie van de  klopjacht naar de beer in Aflevering 2, waarbij nieuwe spelelementen zijn toegevoegd
 • Een verbeterde opzet van de inwijding in de speelwijze
 • Een verbeterde inkleding van verhaallijnen
 • ...en vele andere reparaties en verbeteringen.

De verbeteringen die in deze herziene versie zijn doorgevoerd zijn behoorlijk omvangrijk. Ze zijn veelal aangebracht op aangeven van onze achterban, dus we hopen uiteraard dat je het verhaal nog eens vanaf het begin doorloopt voordat je aanvangt met Aflevering 3.

Neem wel in acht dat door al deze ingrijpende veranderingen alle opgeslagen potjes die je speelde in Winterstilte worden verwijderd zodra de nieuwe versie uitgebracht wordt in december. In het geval spelers beide afleveringen hebben uitgespeeld en direct de draad bij Aflevering 3 willen oppakken, zullen zij van dat wissen verder niets merken. Zij kunnen direct beginnen met de belevenissen van dokter Greenwood. Maar... zit je nog middenin een speelbeurt van WINTERSTILTE en wil je je geboekte resultaten niet verloren laten gaan, dan heb je nog tot december om beide afleveringen uit te spelen.

Dus, in een notendop: in december worden zowel Aflevering 3 als de geheel herziene versies van Aflevering 1 en 2 uitgebracht!

RESERVEREN VAN FYSIEKE EXEMPLAREN!!!

Verder in dit bulletin: we zijn apetrots met de vorderingen in onze samenwerking met Skybound Games! Zoals je misschien wel weet, zijn we een samenwerking aangegaan met de uitgeverij Skybound Games om The Long Dark fysiek in de winkel te krijgen. We kunnen nu al mededelen dat ons spel op schijf verschijnt voor zowel de Xbox als de Playstation 4. Deze fysieke uitgaven zullen 4 september verschijnen op het Amerikaanse continent en 7 september in Europa, het Midden-Oosten, de rest van Azië en in Oceanië.

packshots.thumb.png.072ff2be805b99f44df39a5554e3a53e.png

Elk fysieke exemplaar bevat een online verkrijgbare soundtrack, een gedrukt veldverslag met een landkaart van Great Bear en genoeg schrijfruimte om tijdens je speelbeurten je eigen belevenissen aan het papier toe te vertrouwen!

Surf gelijk naar de bestelpagina van Skybound Games voor meer details over beschikbare extraatjes als je in jouw regio alvast een exemplaar reserveert, en zorg ervoor dat je het woord verspreidt onder je kompanen van The Long Dark, en onder hen, die er volgens jou sowieso oren hebben naar de beproevingen in het sluimerende Einde der tijden.

Tussen nu en december zal de meeste communicatie en verrichtingen betrekking hebben op Aflevering 3, maar ofschoon we dus weinig zullen brengen over de Overlevingsmodus, laten we het niet verslonzen - alles behalve dat! We moeten echter even pas op de plaats maken om ons volledig te kunnen wijden aan deze nieuwe aflevering. Dit alles om er zeker van te zijn dat het zo goed als mogelijk uit de verf komt. Dat gezegd hebbende volgt er later deze maand een spoedreparatie voor de versie "Wakend Vuur" (ofwel Vigilant Flame), om een aantal problemen met het in die versie herziene systeem voor voedselbereiding te verhelpen.

Dank voor het lezen, en zoals ik altijd zeg: om de nieuwe ontwikkelingen van de Hinterlandstudio op de voet te blijven volgen, meld je aan voor onze nieuwsbrief, volg ons op de sociale media en sluit je aan bij het formidabele gezelschap in de fora van Hinterland.

- Raphael

Edited by Luciën
Kleine typfouten en andere schoonheidsfoutjes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share