Oyuna Benzer Kitaplar ve Filmler


hunglasx

Recommended Posts

Tekrardan merhabalar,

Oyunda canavar yahut zombi gibi hayal ürünü yaratıkların olmaması bir çoğumuzu çeken kısım oldu diye düşünüyorum. Doğa ile baş başa kalma isteği bizi her ne kadar dürtse de, hapsolduğumuz şehirler nedeniyle bir türlü ulaşamadık özümüze. Fakat bu düşünceyi ve fikri destekleyen bazı kitaplar var. İlla direk bu düşünceye bağlı olması gerekmez, hayatta kalma temalı tüm film ve kitapları paylaşabilirsiniz.

Benim önerilerim şöyle, kitap olarak The Road'ı önerebilirim. Yazarı Cormac McCarthy gerçekten güzel bir iş çıkarmış. Şiddetle tavsiye ediyorum. (Filmi de bulunuyor fakat kitabı önceliğiniz olsun. Bunu dedim diye de filmi izlememezlik yapmayın ^^)

Aynı şekilde Henry David Thoreau'nun eserlerini öneririm, gerek şiir, gerek özlü sözleri olsun naturalizmin öncülerindendir. Yine aynı şekilde çoğumuzun çocukken okuduğu Jack LONDON bana kalırsa büyüyünce okunması gereken yazarlardan. Düşünceleri ve hikayeleri ders alınası...Tüm kitaplarını aynı şekilde şiddetle öneririm.

Film olarak ise Into the Wild'i öneririm tabii ki. Eddie Vedder'ın müzikleri olsun, yönetmenin çıkardığı iş olsun, harikulade bir iş. Filmi beğen ve beğenmeyen büyük bir kitle var, sebebi ise herkese hitap etmeyecek oluşu. Uzun ve yavaş işleyişi olan bir film fakat bazı sahneleri o kadar can alıcı ve insanı sorgulamaya şevk ediyor ki, diyecek bir şey yok yani. İzlemeyen çok şey kaybeder diyebilirim. Ancak dediğim gibi beğenmemeniz de olası, zira tamamen hayata bakış açınıza bağlı bir film. Doğaya hayransanız ve siz de her gün çantanızı toplayıp uzaklara kaçmak istiyorsanız bu film tam size göre.(Kitabı da bulunuyor fakat filmi önceliğiniz olsun. Zira üstat Eddie Vedder'ın müzikleri ile bambaşka bir deneyim oluyor. Kitabını da almanızda fayda var.)

Son olarak ise Serdar Kılıç... Bear Grylls olsun, başka "survivor" dediğimiz insanlar olsun, hepsini bu güne kadar ilgiyle takip etmiştim. Birçok bilgi de edinebiliyorsunuz bu programlardan ve belgesel tadında oluyor. İzlemesi gayet zevkli, çıtır çerez tadında programlar bunlar. Serdar Kılıç ise bunun Türkiye versiyonu diyebiliriz. Farklı başlıklar altında birçok program yaptı, Doğadaki İnsan, Dağ Evi vs. ama genel olarak hepsi aynı konseptti. Kesinlikle takip edilesi bir insan. Instagram adresini vesaire takip etmelisiniz, gerçekten çok hoş fotoğraflar paylaşıyor. Düşünceleri olsun, yaptıkları olsun, aynı şekilde ders çıkarılası bir insan.

Sizin de bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.